Український політв'язень, засуджений до восьми у російській колонії, фігурант справи українських диверсантів Євген Панов зустрівся з українським консулом.

Про це повідомляє  "Кримська правозахисна група".

Як повідомив брат політв'язня Ігор Котелянець, консул відвідав Панова в московському СІЗО "Матроська тиша" 30 жовтня. Бесіда Панова з консулом проходила в кімнаті, обладнаній кабінами зі скляними перегородками, з використанням телефонних слухавок і в присутності оперативних співробітників установи. Зустріч тривала близько години.

Панов розповів консулу, що відчуває себе задовільно, не скаржиться на умови утримання. Він навіть наголосив, що зараз у нього "комфортні умови" порівняно з тими, в яких перебував раніше.

Євген Панов подякував Міністерству закордонних справ України за підтримку. Також він попросив допомогти його рідним — мамі та дружині.

Зазначимо, що ФСБ РФ звинуватило Євгена Панова у "приготуванні диверсії в Криму у складі диверсійної групи". Крім цього, українця ще й звинуватили в контрабанді боєприпасів через митний кордон Митного Союзу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ