Як відомо, у 2019 році Британська рада разом з Український культурним фондом започаткували конкурсну програму «Інклюзивне мистецтво».

Про це пише «Громадське».

Варто зазначити, що даний проєкт був створений для залучення людей з інвалідністю до культурного життя в країні.

У 2020 році році конкурсну програму оновили та додали нові напрями, зокрема візуальне мистецтво, аудіальне мистецтво, аудіовізуальне мистецтво, дизайн та мода, перформативне та сценічне мистецтва, культурна спадщина, література та видавнича справа, культурні та креативні індустрії.

Заявки на участь у проєкті приймаються до 15 січня 2020 року.

Претендувати на участь у програмі можуть юридичні особи усіх форм власності та  ФОПи, які мають досвід роботи в даній сфері.

Зазначається, що протягом 2019 року  на розгляд подали 148 проєктів та було підписано 38 гарантованих  угод.

Зокрема програма підтримала такі проєкти як створення першого в Україні інклюзивного коміксу «Блайндмен» — історії про незрячу людину шрифтом Брайля, театральні та танцювальні вистави Inclusion in Harmony 2019, «Театр особливих людей», «Погляд», проєкти, покликані забезпечити інклюзивності в музеях YOV Kondzelevych, «Фортеця без бар'єрів», освітні програми «Життя без фільтрів» тощо.

Як писав «Вголос»,«Мультикультуралізм закінчується захопленням територій, які належать корінним націям»: експерт про ситуацію в Європі.

ІА "Вголос": НОВИНИ