[media=105787,105789,105791,105792] 

Про це написала українська журналістка Оксана Онищенко в у своєму Facebook.

За словами журналістки, скандальна публікація є у свіжому номері академічного журналу «Соціологія: теорія, методи, маркетинг» №3 за 2015 рік.

«У ньому є дуже цікава стаття - про круглий стіл у Луганську, що відбувся 9 січня 2015 року (тобто у окупованому Луганську, у ЛНР). У матеріалах круглого столу – замітка кандидата юридичних наук О. Лопати. Читаю і не вірю своїм очам. Не можна уявити, що це друкує академічний науковий журнал», – написала журналіст.

Революцію гідності  в цій публікації пан Лопата називає державним переворотом і пояснює, що: «під неї були випущені величезні гроші, а не тільки пряники Ну ланд». «Основними її учасниками були маргінали з усієї країни, яким, власне, втрачати було нічого… Маргінали дуже хотіли забрати майно не лише у «донецьких», а й у «своїх» - «київських», «львівських», «рівненських» тощо».

Також Оксана Онищенко приводить інші уривки зі статті.

Про військові дії на Сході: "було прийнято рішення про термінове спрямування всього майданівського «пального» матеріалу на Схід України, зліпивши через засоби масової інформації образ донбаського «ворога-ватника». Тактично це було правильне рішення, у стратегічному плані – провальне і злочинне. Злочинне, тому що за діючою Конституцією України не можна використовувати збройні сили проти власного народу. І, найголовніше, дії нового керівництва країни в цьому разі можуть підпасти під положення Конвенції 1948 року про запобігання злочину геноциду і покарання за нього».

Також в публікації є думка науковців про війну на Донбасі: «Сьогодні населення Донбасу систематично, у масовому порядку і з особливою жорстокістю знищується ЗС і Нацгвардією України, в тому числі і шляхом застосування заборонених міжнародним правом засобів і методів ведення війни». «Що стосується часового ресурсу, то для Києва його практично не залишилося, час працює проти нього....Про «моральне» ведення війни також годі говорити — 80% загиблих у «ДНР» і «ЛНР» є мирними громадянами».

Оксана Онищенко також зазначає, що до редколегії видання включено українських науковців, які представляють провідні вищі навчальні заклади країни.

ІА "Вголос": НОВИНИ