У ході робочого візиту німецької делегації на чолі з радником Федерального міністерства оборони з питань військово-медичного забезпечення генералом Дірком Рафаєлем українська сторона отримала пропозицію призначити офіцера на посаду секретаря COMEDS, який також відповідатиме за зв'язки COMEDS зі штаб-квартирою НАТО.

Як повідомляє АрміяInform, посаду обійме начальник відділу підготовки та стандартизації управління персоналом, підготовки та міжнародного співробітництва Головного військово-медичного управління підполковник медичної служби Дмитро Ковида.

"Це, по-перше, визнання тих позитивних зрушень, які відбуваються в медичному забезпеченні нашої армії.

А по-друге, це дає змогу бути в курсі заходів, подій і новацій, які відбудуться в COMEDS", – прокоментував призначення начальник ГВМУ ЗСУ генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко.

Комітет керівників військово-медичних служб країн-членів НАТО (COMEDS) було створено 1994 року з метою ефективної координації медичного забезпечення місій з підтримання миру, а також ліквідації наслідків катастроф та гуманітарних операцій. Він складається з вищих військово-медичних служб держав-членів і є центром з розробки й координації різних військово-медичних питань та надання відповідних рекомендацій Військового комітету НАТО.

Медичні питання в НАТО є компетенцією країн-членів. Секретаріат комітету розташовано в приміщенні керівника медичного управління Бельгії в Брюсселі.

До складу COMEDS входять медичні радники Верховних командувань НАТО, а також представник управління стандартизації НАТО і голова об'єднаного військового комітету. Усі вони збираються на засідання двічі на рік і звітують перед Військовим комітетом.

ІА "Вголос": НОВИНИ