Відсьогодні, 8 липня, українці, замість отримання пенсій та соціальних допомог через банк, можуть повернутися на їх отримання у себе вдома через листонош.

Про це повідомив очільник Укрпошти у соцмережі.

“З сьогоднішнього дня, згідно з постановою КМУ, Ви можете повернутися для отримання пенсій та допомог у себе вдома через Укрпошту, подавши заявку до Пенсійного фонду особисто, або ж, пославши її поштою”, — повідомив гендиректор компанії Ігор Смілянський у Facebook.

Як роз’яснили в Укрпошті, до кінця року компанія буде доставляти такі заяви безплатно. Скористатися цим можуть пенсіонери та отримувачі інших грошових соціальних виплат, які мають пенсійне посвідчення.

Які документи потрібно відправити для переведення виплат через Укрпошту:

-заповнена заява на переведення пенсії/соціальної допомоги; -копії сторінок паспорту (на кожній сторінці: особистий підпис, позначка “Згідно з оригіналом”, ПІБ заявника та дата (має співпадати з датою, зазначеною в заяві на переведення пенсії)

За умови передачі вже заклеєного листа обов’язково потрібно попередити поштаря про те, щоб в полі “особливі відмітки” він зазначив “Заява на переведення пенсії/допомоги”.

Укрпошта продовжить доставляти пенсії до січня 2023 року. Кабмін скасував обов’язкове переведення виплати пенсії та соціальної допомоги на карткові рахунки у банках з вересня. Пенсіонери самостійно обирають, де і в який спосіб їм зручно отримувати пенсію — в банку чи в Укрпошті.

Також пенсіонери, які наразі отримують пенсії на картку, проте хочуть отримувати пенсію з доставкою додому через Укрпошту, можуть перевестися на обслуговування до Укрпошти.

Причина такого рішення - відсутність банкоматів у населених пунктах України. Відтак 13 млн українців не мають доступу до них.

ІА "Вголос": НОВИНИ