Про це у Twitter заявив експерт аналітичного центру Carnegie Endowment for International Peace Балаш Ярабік, який нещодавно побував в Україні, повідомляє «Голос Америки».

Коментар Ярабіка прозвучав у відповідь на слова посла Канади в Україні Романа Ващука, який висловив думку, що загалом низька підтримка політичних партій та виконавчої влади з боку українців може бути зумовлена тим, що громадян України неадекватно інформують про становище економіки.

Інший учасник дискусії, директор «Центру економічної стратегії» Гліб Вишлінський, відзначив, що довіра до уряду зменшується попри стабілізацію економіки країни.

«Більшість українців не відчувають зростання ВВП. Це не питання поінфоромваності про події, а питання заклопотаності людей власним виживанням», - заявив у відповідь на аргументи про зростання економіки Ярабік.

Світовий банк поліпшив прогноз зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2018 році з 3% до 3,5%, а в 2019 році – з 3% до 4%. Банк також зауважив, що поліпшив оцінку зростання української економіки в 2016 році з 1% до 2,3%, зберігши прогноз на поточний рік на рівні 2%.

ІА "Вголос": НОВИНИ