Відповідну петицію зареєстрували 30 листопада 2016 року. Автором став Сакалюк Ельдар Михайлович. Пропозиція зібрала уже 51 голос із необхідних 25 000.

«Портрети глав держав, або урядів, звично висять у кабінетах чиновників тих країн, які є примітивними диктатурами. Це все відгомони часів культу особи. З давніх-давен було прийнято вішати на стіни зображення великих особистостей. Наприклад, в робочому кабінеті можна повісити портрети видатних діячів минулих часів і теперішнього часу.

Портрет президента в кабінетах держустанов - вважаю ознакою прояву відсутності власної думки, залежної особистості, іноді близькості розуму, схильності до зайвої слухняності, наслідування, а найчастіше до прислужництва.

Ми всі дивимося іноземне кіно і знаємо, що в кабінетах високопоставлених чиновників США в обов'язковому порядку присутня державна символіка. Ці чиновники служать країні, служать суспільству, під тимчасовим керівництвом того чи іншого президента. Ще на початку 2000-х років президент Казахстану Назарбаєв своїм наказом заборонив встановлювати свої портрети в усіх установах і будинках. Думаю тепер і в Україні потрібно скасувати установку портретів президентів», - йдеться у тексті петиції.

ІА "Вголос": НОВИНИ