Українці не знають, чи довіряти якості продутів у магазинах.
Про це повідомляє «ГолосUA».
« На сьогодні якість м'ясної продукції перевіряють окремо в кожному супермаркеті. На упаковках залишають наліпки » Перевірено«. Ці наліпки мали би означати, що антибіотиків у продукті немає. Але кому з них вірити?», - сказав експерт з питань продуктів харчування ООН Віталій Бащинський.
Як пояснює експерт, в Україні неможливо відслідкувати, хто є дійсним виробником свинини.
« Свинину виробляють, постачають на переробку, з інформацією про постачальника вона йде у продаж. Тобто місце походження свинини позначають за декілька годин до відправки у продаж. Постачальник - це не виробник, а про виробника, виходить, нічого не відомо.», - пояснив експерт.
У споживачів в Україні немає достовірної інформації про якість м'яса. Не дивлячись на те, що майже кожен українець з дитинства їсть свинину, перевірити якість неможливо. В результаті чого виникають негативні стереотипи про те, що свинина не може бути частиною здорового харчування, а ось курятина навпаки - дієтичне м'ясо. Такі стереотипи виникають, тому що у людей недостатньо інформації про продукти.
Читайте також: у Зеленського розповіли, коли за грати потраплять корупціонери.
ІА "Вголос": НОВИНИ