Українці не знають, чи довіряти якості продутів у магазинах.

Про це повідомляє «ГолосUA».

« На сьогодні якість м'ясної продукції перевіряють окремо в кожному супермаркеті. На упаковках залишають наліпки » Перевірено«. Ці наліпки мали би означати, що антибіотиків  у продукті немає. Але кому з них вірити?», - сказав експерт з питань продуктів харчування ООН Віталій Бащинський.

Як пояснює експерт, в Україні неможливо відслідкувати, хто є дійсним виробником свинини.

« Свинину виробляють, постачають на переробку, з інформацією про постачальника вона йде у продаж. Тобто місце походження свинини позначають за декілька годин до відправки у продаж. Постачальник - це не виробник, а про виробника, виходить, нічого не відомо.», - пояснив експерт.

У споживачів в Україні немає достовірної інформації про якість м'яса. Не дивлячись на те, що майже кожен українець з дитинства їсть свинину, перевірити якість неможливо. В результаті чого виникають негативні стереотипи про те, що свинина не може бути частиною здорового харчування, а ось курятина навпаки - дієтичне м'ясо. Такі стереотипи виникають, тому що у людей недостатньо інформації про продукти.

Читайте також: у Зеленського розповіли, коли за грати потраплять корупціонери.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ