Українське суспільство постійно обирає чудотворців. Ми весь час хочемо обрати політика, який прийде і за допомогою дива все владнає.

Про це «Вголосу» розповів психолог Валентин Кім, згадавши про 5 психотипів політиків –  найсильніший або найбагатший, найрозумніший, найчесніший, борець і чудотворець.

Та уточнив: «Ми весь час хочемо обрати тих, хто переможе корупцію, виведе країну на новий рівень, доб’ється політичного, економічного та політичного успіху тощо».

Натомість очікування українців, за словами Кіма, нездійсненні, та все одно ми обираємо популістів. «І всі президенти України, яких обирало наше суспільство, частково були чудотворцями, від яких очікували реалізації чудотворних ідей», - наголосив експерт.

Та розповів, що від Зеленського очікують подолання корупції, від Порошенка очікували закінчення війни, від Януковича – стабілізації і припинення сварок усередині Парламенту, від Ющенка – боротьби з корупцією, чіткого курсу на Європу і втілення у життя реформ; від Кучми – стабільності на початку його першої каденції; від Кравчука – процвітання країни.

Більше читайте тут: «Психотип Зеленського: стратег-миротворець чи самовпевнений «недодиктатор»?».

ІА "Вголос": НОВИНИ