Ігор набагато випередив другого Ернана Баррето з Аргентини, який пробіг стометрівку за 13,01 секунди, повідомляє «Україна молода».

Третю сходинку посів американець Айден Джент – 13,28 секунди.

Цвєтов на Паралімпійських іграх виcтупає вперше.

Дзюдоїстка Інна Черняк із Запоріжжя здобула золоту медаль у змаганнях з дзюдо у ваговій категорії до 57 кілограмів. 

Друге місце дісталось бразилійці, третє місце розділили представниці Південної Кореї та Японії.

Це вже друга золота медаль в України на Паралімпіаді.

Ольга Ковальчук у стрільбі з пневматичного пістолета завоювала срібну медаль в Ріо. 

У вправі P2 – 40 пострілів з дистації 10 метрів українська спортсменка поступилась лише представниці Ірану. Третє місце дісталось представниці Туреччини.

Відзначимо, що у кваліфікаційних змаганнях українка показала лише восьмий результат.

Дзюдоїстка Інна Черняк із Запоріжжя здобула золоту медаль у змаганнях з дзюдо у ваговій категорії до 57 кілограмів на Паралімпіаді у Бразилії. 

Друге місце дісталось бразилійці, третє місце розділили представниці Південної Кореї та Японії.

28-річна Інна Черняк, незважаючи на вади зору, часто змагалась на рівних і зі здоровими спортсменами. Займаючись дзюдо з 2000 року Інна не раз ставала переможницею національних Кубків та чемпіонатів, представляла Україну в складі збірної на міжнародних стартах і піднімалася на п'єдестал пошани.

 У 2012 році Інна вперше взяла участь у змаганнях серед спортсменів з порушенням зору і відразу стала переможницею. 2013 стала чемпіонкою Європи, а вже цього року вона підкорила світову першість.

Після Інни Черняк  22-річний Дмитро Соловей з Керчі виборов срібло. Він має вади зору. Займається у секції дзюдо Київського міського центру "Інваспорт". Дмитро поступився Рамілю Гасімову з Азербайджану. 

Ірина Гусєва з Рівного виборола "срібло" на змаганнях з дзюдо у ваговій категорії до 63 кілограмів на Паралімпіаді в Ріо. 

Гусєва поступилася представниці Куби Деліведіс Родрігес.

Ірина Гусєва займається боротьбою дзюдо з 12 років, чотири рази ставала чемпіонкою у складі збірної України серед молоді, сама організовувала турніри з дзюдо для дітей у рідному Рівному. У 2014 році Ірина виборола золоту медаль на чемпіонаті світу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору, що проходив США.

В Ірини є сестра-близнючка Катерина, яка також займається дзюдо, проте не бере участі у цьогорічній Паралмпіаді. Катерина вииграла золоту медаль на Дефлімпійських іграх в Софії.

Сестри Гусєви у дитинстві разом ходили на тренування і в 16 років стали майстрами спорту.

"Ми з Катею були як одна команда, - каже Ірина. - Вона правша, я - шульга. Сестра навчила мене робити прийоми правою рукою, а я її - лівої. У кожної був свій коронний прийом, ми часто ними обмінювалися, вводячи противника в оману. На змаганнях завжди виступали разом, але в різних групах. Суперники нарікали: "Таке відчуття, що борешся не з однією, а відразу з двома сестрами Гусєвими." У нас завжди працював закон парності: якщо програвала я, сестра теж зазнавала поразки".

Геннадій Бойко став паралімпійським чемпіоном у плаванні на 100-метрівці на спині у класі S1.

При цьому зробив це українець дуже впевнено та з новим світовим рекордом - 2:08.01.

У цій же дисципліні Антон Коль став бронзовим призером, програвши чотири десяті другому місцю.

У класі S7 у плаванні на спині на 50 м відзначився Євген Богодайко, який зовсім трішки поступився переможцю з Китаю.

А на 100-метрівці на спині (клас S2) бронзовим призером став Сергій Паламарчук, який на п'ять десятих секунди відстав від другої позиції.

На даний момент Україна посіла третє місце у Параолімпіаді із 20-ма медалями, із них 4 - золотих, 6 - срібних і 10 бронзових.

ІА "Вголос": НОВИНИ