Про це повідомляє УНН.

«Звичайно, що перед Новим роком обсяги продажу шампанського збільшуються, бо шампанське або ігристе вино, як правильно називати, - це в Україні напій свята Нового року», - сказала президент Всеукраїнської асоціації виноробів і сомельє Наталя Благополучна.

За слова експерта, у той час як серед ігристих напоїв європейці обирають брют, українці надають перевагу саме напівсолодким винам.

«В Україні на першому місці є продаж напівсолодких ігристих і напівсолодких тихих вин. Це якраз дві категорії, які найбільш затребувані. Через це біда, бо напівсолодке - це зовсім не натуральне ігристе. Весь світ п’є категорію брют, де цукор не додається ні на якій стадії виробництва. А у наших співвітчизників, скажімо так, рецептори налаштовані на напівсолодкі напої», - розповіла Н.Благополучна.

Попри втрату Криму, в Україні є якісне шампанське вітчизняного виробництва, зазначила експерт.

Також, вона розповіла, що при виборі напою, українці все таки вибирають те шампанське, що дешевше.

«Наприклад, якісне просеко коштує десь 200 грн, і звісно, що за ці гроші можна купити три пляшки якогось українського хорошого вина. На першому місці в українців - це українське ігристе», - розповіла Н.Благополучна, вказавши, що і досі популярним є шампанське типу «советское».

Вона закликала українців все ж не дуже економити на шампанському, бо якісний напій завжди буде коштувати дорожче за «якийсь компот».

За словами директора з маркетингу компанії Eastern Beverage Trading Олексія Безуглого, ціна звичайної пляшки горілки буде стартувати з 79,55 грн, ціна продукції відомих українських брендів буде перебувати в діапазоні 82-87 грн.

Вартість шампанського становитиме 79,19 грн за 0,7 л і вище.

Коньяк 0,5 л трирічної витримки 40% буде коштувати не менше 120 грн.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ