У США сплив скандальний запис телефонної розмови адвоката президента США Дональда Трампа Руді Джуліані, в якому йшлося про тиск на Україну.

Про це повідомляє NBC News.

Видання зазначило, що Джуліані сам випадково «злив» запис кореспонденту. З'ясувалося, що перед цим Джуліані і журналіст говорили телефоном про іранську опозицію. А на наступний ранок репортер виявив у себе на голосовій пошті трихвилинний запис телефонного дзвінка.

У записі чути, як адвокат Трампа обговорює конкурента свого боса на майбутніх виборах президента США Джо Байдена. Він звинуватив претендента на пост глави США в тому, що той нібито змусив припинити розслідування діяльності української газової компанії, в якій працював його син Хантер.

«Вони (Україна) не хочуть проводити розслідування, тому що він (Байден) захищений, тому ми повинні змусити їх зробити це», – сказав Джуліані у кінці розмови.

Нагадаємо, що адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані планував візит в Україну у травні 2019 року для зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.

ІА "Вголос": НОВИНИ