Вже з 1 вересня 2021 року «Укрпошта» не доставлятиме по домівках виплати пенсіонерам. Пенсії будуть нараховувати на картки у банках. Про це інформує ТСН.

Відомо, що відповідне рішення ухвалив Уряд через рішення державного підприємства поштового зв’язку збільшити тарифи за доставку пенсій. Держава не має потрібних коштів.

Пенсії додому доставлятимуть лише певним категоріям осіб:

  • маломобільним;
  • українцям, які отримують соціальну допомогу замість пенсії;
  • старшим 80-річного віку;
  • людям, які мають інвалідність першої групи.
Усі інші категорії пенсіонерів будуть повинні звернутися в банк та укласти договір. Після цього виплати надходитимуть на картку.

«Укрпошта» продовжує піднімати тарифи. За два роки держпідприємство збільшило вартість доставки пенсій майже удвічі. Якщо українцям піднімають пенсії, то збільшуються й виплати «Укрпошті». Минулого місяця поштовий оператор отримував 2,65 % від виплат за доставку пенсій у селах та 1,3 % - в містах.

В Уряді переконані, що кошти краще використати для ще одного підняття пенсій, а не на оплату послуг з її доставки.

У свою чергу, «Укрпошта» заявляє, що продовжує працювати у збиток. Тарифи на доставку пенсій набагато нижчі, ніж їх собівартість. В Україні постійно зростають ціни на пальне, операційні витрати та оренди.

У нашій державі загалом більше 11 мільйонів пенсіонерів. До кінця літа вони мають обрати банк, на картку якого надходитиме пенсія. Якщо не зробити це до вказаного терміну, то банк обиратиме держава.

Раніше Вголос повідомляв:

ІА "Вголос": НОВИНИ