10 квітня АТ «Укрпошта» підписала договір фінансового лізингу про закупівлю 500 автомобілів для пересувних відділень вартістю майже 8,5 млн євро.

Як інформує Урядовий портал, тендер було проведено на платформі Prozorro для вибору моделі та постачальника автівок, щоб забезпечити повну прозорість процесу закупки.

Зокрема зазначається, що Укрпошта традиційно провела тендер та забезпечила конкурсні умови. Сам договір підписано на 3 роки: такий термін відповідає періоду окупності самого проекту та дозволяє підприємству розподілити фінансове навантаження у сплаті вартості авто.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій відзначив актуальність запровадження пересувних відділень: «В Україні понад 25 тис. сіл та селищ міського типу, в яких проживає більше 10 млн людей. Завдання держави – зробити так, щоб кожна бабуся чи дідусь, як би далеко вони не жили від міста, могли отримати пенсію, сплатити комунальні, купити ліки чи базовий набір продуктів. Епідемія коронавірусу та обмеженість міжміського пересування тільки підняла на поверхню всі ці потреби. Укрпошта була, є і залишатиметься навіть у найвіддаленіших куточках країни. Пересувні відділення – це можливість покращити якість сервісу та зробити його сучасним і комфортним. Тому сьогоднішнє рішення як ніколи вчасне».

До кінця 2020 року Укрпошта планує запустити пересувні відділення у населених пунктах 5 областей України з кількістю жителів до 2000 людей.

«Зараз складний час для усієї країни. Укрпошта так само призвичаюється до нових умов, щоб забезпечити безперебійне функціонування базових процесів у державі, таких як: доставка пенсій і соціальних виплат, доставка продуктів, пошти та кореспонденції, а тепер ще й ліків. І як би там не було, ми не відмовляємося від планів «докоронавірусного» часу та інвестуємо у розвиток. Пересувні відділення – це сучасні послуги та сучасні робочі місця (яких зараз особливо не вистачає) з гідною оплатою. Вже до кінця літа ми запустимо перші 200 автівок, решту – восени. Разом з тим у кожному з цих населених пунктів буде хоча б по одній точці присутності, де начальник відділення або листоноша села надаватиме послуги», – зазначив Ігор Смілянський, генеральний директор Укрпошти.

Як відомо, Укрпошта разом з Сервісом Liki24.com запускають безкоштовну доставку ліків в регіони України на період карантину.

ІА "Вголос": НОВИНИ