Компанія «Укрпошта» в рамках реалізації пілотного проекту доправить монетизовані субсидії на оплату житлово-комунальних послуг понад мільйону одержувачів.

Про це повідомляє прес-служба «Укрпошти».

Також компанія достачатиме кожному одержувачу субсидій (близько 4 млн осіб) персональне повідомлення щодо нарахування субсидії та механізму виплати.

Під час пілотного проекту «Укрпошта» буде доставляти субсидії близько 1,1 млн пенсіонерам, котрі отримують пенсії через «Укрпошту», і максимально сприяти своєчасному отриманню платежів за надані комунальні послуги.

Зазначається, що наразі проходить процес підписання необхідних угод із Пенсійним фондом.

Усім пенсіонерам, котрих обслуговує «Укрпошта», листоноші доставлять субсидії готівкою в день отримання пенсії.

Таким чином, пенсіонери зможуть не витрачати додатковий час на відвідування поштового відділення і вчасно оплатити комірне.

Термін дії пілотного проекту — березень-травень 2019 року. За результатами аналізу ефективності проекту будуть приймати рішення щодо його подальшого впровадження.

Субсидії будуть виплачувати щомісяця за попередній календарний місяць (у березні — за лютий, в квітні — за березень, в травні — за квітень).

«Ми готуємо мережу для безперебійного забезпечення виплат субсидій тим, хто буде отримувати їх у готівковій формі через »Укрпошту«. Жодних змін чи незручностей клієнти не відчують», — цитують у повідомленні генерального директора компанії Ігоря Смілянського.

Нагадаємо, вчора, 7 лютого, Кабмін прийняв рішення про монетизацію субсидій.

Як писав “Вголос”, з 1 січня 2019 року в Україні запрацював перший етап монетизації субсидій. “Живі” гроші отримуватимуть ті, хто вперше оформляє допомогу на оплату комунальних послуг.

Перехід на монетизацію субсидій передбачає ще два етапи.

Субсидіювання “живими” грошами, на думку міністра Реви, має стимулювати українців до впровадження енергоощадних технологій.

Водночас у “Нафтогазі” попередили, що у разі затримки виплат від держави субсидіантам доведеться оплатити повний рахунок за надану послугу самостійно.

Також у Нацбанку розповіли, як монетизація субсидій вплине на рівень інфляції.

Крім цього, “Вголос” повідомляв, що через високі тарифи українці перестали платити за газ.

Варто відзначити, що експерт розповів про «підводні камені» та наслідки монетизації субсидій.

ІА "Вголос": НОВИНИ