З 1 січня 2019 року «Укрпошта» пригрозила припинити розносити пенсії та закрити 5...7 тис. відділень у сільській місцевості  у разі непідвищення тарифів на доставку пенсій.

Про це в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр" заявив гендиректор поштового оператора Ігор Смілянський.

"Ми підготували антикризовий план, який запровадимо 1 листопада, якщо тариф не буде прийнято. Це означає, що "Укрпошта" змушена буде оптимізувати мережу в селах, вибудувану під доставку пенсій. З 1 січня 2019 року не доставлятимемо пенсії, закриємо 5...7 тисяч стаціонарних відділень, звільнимо частину адміністративного й виробничого персоналу", — пояснив Смілянський.

Як зазначається, ще в листопаді минулого року "Укрпошта" зверталася до Міністерства інфраструктури, Міністерства економічного розвитку і торгівлі, а також Міністерства соціальної політики і Пенсійного фонду з вимогою переглянути тарифи.

"Відтоді нічого не змінилося: 17 наших звернень досі без відповіді. Тариф залишається незмінним із 2004 року, ми надаємо послугу за тарифами 14-річної давності. Актуалізацію пенсійного тарифу не закладено й у проект держбюджету на 2019-й. Пенсійний фонд не зробив цього навіть після зустрічі з Петром Порошенком, на якій було наголошено на необхідності збереження унікальної мережі "Укрпошти". Тож більше звернень не буде", — заявив гендиректор компанії.

ІА "Вголос": НОВИНИ