У рамках спільного проекту з Європейським інвестиційним банком «Логістична мережа (Модернізація та цифровізація Укрпошти)» компанія отримає кредит у розмірі 30 млн євро на модернізацію своєї застарілої логістичної мережі – будівництво 3-х нових та сучасних сортувальних центрів, а також 20-ти депо і відповідної ІТ-інфраструктури.

Відповідна Гарантійна угода була підписана сьогодні, 6 жовтня 2020 року, у Брюсселі, повідомляє Мінінфраструктури.

«Підписання Гарантійної угоди з Європейським інвестиційним банком дозволить нам якісно модернізувати існуючу логістичну мережу Укрпошти – створити нові сортувальні центри та закупити необхідне сучасне обладнання для здійснення більш швидких та зручніших поштових відправлень. Попри кризу та карантин Укрпошта продовжує стабільно розвиватися і доводити, що державні компанії можуть бути успішними та сучасними», – прокоментував укладення угоди Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Кредит ЄІБ надається разом із технічною допомогою для модернізації логістичної мережі Укрпошти, яка включає аналіз ринку, розробку бізнес-плану та інвестиційних потреб для нової мережі. Також ЄІБ допоможе в розробці інвестпрограми, що є ключовою складовою у забезпеченні фінансування від банку.

Завдяки проекту Укрпошта розробить та запровадить нову надсучасну логістичну мережу для обробки посилок, скоротить терміни доставки та покращить загальну якість поштових послуг для мільйонів українців. Це, у свою чергу, зможе поліпшити умови для ведення бізнесу в країні та забезпечити необхідну інфраструктуру для подальшого розвитку інтернет-торгівлі.

Генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський відмітив, що кредит від ЄІБ – це лише частина великих інвестицій у поштову інфраструктуру і наступні кілька років стануть для Укрпошти періодом наймасштабнішої в історії компанії модернізації.

«Усього в рамках стратегії оновлення логістичної мережі ми плануємо залучити близько 100 мільйонів євро для будівництва 8 автоматизованих сортувальних хабів та 62 регіональних депо – це як кредитні кошти від ЄІБ та ЄБРР, так і власні інвестиції Укрпошти. Модернізація поштової інфраструктури дозволить зменшити негативний вплив на екологію: нові логістичні центри відповідатимуть усім екологічним стандартам ЄС та зменшать вантажний трафік у містах завдяки винесенню сортувальних центрів за їхні межі», – зазначив він.

Як відомо, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров отримав листа від підконтрольного Росії Верховного суду анексованого Криму через Укрпошту.

ІА "Вголос": НОВИНИ