СБУ викрила схему закупівлі неякісних запчастин для Укрзалізниці під виглядом «інноваційної» продукції з ОРДЛО. До неї крім посадовців державної компанії були залучені громадяни Росії.

Служба безпеки України виявила масштабні закупівлі неякісних запчастин для Укрзалізниці, складові яких виготовлені на тимчасово окупованій території Луганської області. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Експерти встановили, що продукція, яку купували, не відповідає технічним умовам експлуатації та могла призвести до пошкодження контактної мережі Укрзалізниці вартістю у понад 3 мільярди гривень.

Відомо, що до організації корупційної схеми був залучений громадянин РФ.

Для здійснення злочинного умислу, росіянин придбав ТОВ та орендував складські приміщення поблизу Києва, де за документами начебто виготовляли вказані запчастини з інноваційного матеріалу. При цьому очікувана вартість цих запчастин була збільшена у 10 разів у порівнянні з їх аналогами. Попри це, одразу декілька регіональних філій оголосили про закупівлю цих товарів на суму близько 45 млн грн” - йдеться в повідомленні Київської прокуратури.

Наразі тривають слідчі дії, а на всю продукцію наклали арешт

ІА "Вголос": НОВИНИ