Про це під час сесії Львівської міської ради заявив депутат від ВО «Свобода» Андріян Гутник, повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Від початку збройної агресії Російської Федерації у 2014 році і дотепер на вокзалах і в касах перебувають у вільному продажі квитки на пасажирські потяги до Росії. Наприклад, «Львів-Москва» та «Москва-Львів». Щоденно через такі пасажирські перевезення потрапляють сотні людей  зі столиці країни-агресора та довколишніх до неї міст. Більше того, квитки на вищевказані пасажирські потяги можливо придбати у касах для внутрішніх перевезень, в той час, коли квитки до країн Європи (Польща, Словаччина, Угорщина тощо) можливо придбати лише в касі «для обслуговування пасажирів у міжнародному сполученні», – пояснив Андріян Гутник.

Депутат ЛМР також зазначив, що Росія досі є країною, куди можна вільно потрапити. А тому Гутник звернувся до міністра інфраструктури Володимира Омеляна із закликом припинити це.

«Враховуючи, що квитки до Росії можна придбати у касі для внутрішніх перевезень – очевидна позиція : війна з Росією не стосується керівництва «Укрзалізниці».

Не маємо права дозволяти собі легковажити таким у воюючій країні. Зважаючи на зазначене, керуючись ст. ст. 21, 22 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», прошу вжити невідкладних заходів для скасування продажу з/д квитків у напрямку до Росії в касах внутрішніх перевезень», – наголосив Гутник.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ