«Укрзалізниця» вже отримала всі 30 нових локомотивів General Electric, останні п'ять із яких прибули в Україну 1 лютого.

Про це повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов на своїй сторінці у Facebook.

"Укрзалізниця« отримала всі 30 законтрактованих локомотивів GE. Останні 5 зустрічали у Чорноморську у п’ятницю. Далі маршрут уже відпрацьований. Спершу — на Крюківський вагонобудівний завод», — написав Кравцов.

Він також зазначив, що зараз на Крюківському вагонобудівному заводі на доукомплектуванні перебувають ще десять американських локомотивів.

Локомотиви, які вже ввели в експлуатацію, за його словами, є ефективними та показують хороший результат . «Як приклад, на 30 % економимо пальне на ділянці Запоріжжя — Комиш-Зоря — Волноваха. До того ж, машини старого парку за добу проходять у середньому 360 км, а тепловози GE — 540 км», — зауважив керівник Укрзалізниці.

Також 15 таких локомотивів сьогодні забезпечують 1/4 теплотяги на трьох регіональних філіях: Придніпровській, Донецькій та Одеській.

Крім цього, «Укрзалізниця» планує оновити рухомий склад на Мелітопольському, Миколаївському та Маріупольському напрямках.

Як писав «Вголос», “Укрзалізниця” запустить нові маршрути до країн ЄС.

ІА "Вголос": НОВИНИ