«Укрзалізниця» планує розширити стратегічні транспортні коридори ЄС із державами «Східного партнерства».

Про це повідомив очільник компанії Євген Кравцов, повідмляє прес-центр «Укрзалізниці».

У січні 2019 року Єврокомісія прийняла рішення про виділення 13 млрд євро на розширення стратегічних транспортних коридорів ЄС із сусідніми з Євросоюзом державами «Східного партнерства».

Згідно з інвестиційним планом, Україна може отримати на проекти, які передбачають поліпшення залізничної інфраструктури, 850 млн євро.

“Укрзалізниця має висококваліфікованих фахівців, усі технічні та технологічні рішення. У разі виділення Єврокомісією коштів на залізничні проекти УЗ готова реалізувати їх якісно та в стислі терміни”, — заявив Кравцов.

Він додав, що минулого року на основних напрямках транс'європейської транспортної мережі (TEN-T), які проходять територією України, було реконструйовано близько 300 км колій. Ще 530 кілометрів потребують реконструкції.

Завдяки залученню коштів, котрі виділить Єврокомісія, ми зможемо провести ці роботи”, — зазначив глава УЗ.

Зокрема, відповідно до розробленого Єврокомісією плану, передбачається реалізувати дев'ять залізничних проектів.

Серед них: модернізація дільниці Ковель-Ягодин — держкордон із майбутньою електрифікацією, реконструкція колії на станції Підбірці, будівництво нової тягової підстанції на станції Роздільна, електрифікація дільниці Бердичів-Коростень-Бережесть, збільшення пропускної спроможності дільниці Гребінка-Полтава.

Додамо, що постільна білизна тепер коштує до 50 грн: “Укрзалізниця” різко підвищила ціни на свої послуги.

ІА "Вголос": НОВИНИ