Ультрас «Динамо» WBC повідомили, що керівництво київського клубу вплинуло на рішення «Руху» провести очний матч 6-го туру без глядачів, передає УНН з посиланням на Tribuna.

«Представники трибуни WBC в сьогоднішньому матчі молодіжної першості U-19 в Винниках відзначили, що Луческу - Persona Non Grata.

Також в розмові з керівництвом »Руху« з'ясувалося, що саме керівники »Динамо« створили все для того, щоб матч основи пройшов без глядачів», - сказано в зверненні ультрас.

Відзначається, що «Рух» планував провести зустріч з уболівальниками, і почав продаж квитків.

Уже 16 жовтня «Рух» повідомив, що зустріч пройде без глядачів.

У той час, матч «Динамо» - «Ювентус» в Києві буде проходити з уболівальниками. У цьому фанати бачать вибірковість і подвійні стандарти політики керівництва столичного ФК щодо них.

До слова, одіозне рішення Міністерства охорони здоров'я України щодо футбольних уболівальників може викликати масові акції протестів

Справа в тому, що МОЗ, своєю постановою від 13 жовтня No.956, заборонив допуск глядачів на футбольні матчі внутрішніх чемпіонатів і змагань в Україні до кінця 2020 року. Дирекції УПЛ після цього не залишалося нічого іншого, як своїм листом повідомити клуби про заборону доступу глядачів на матчі під своєю егідою.

У той же час цей же міністр МОЗ України Максим Степанов дозволив у відповідь на звернення ФК «Динамо» (Київ), проведення 20 жовтня на НСК «Олімпійський» в Києві поєдинку Ліги чемпіонів проти туринського «Ювентуса» з допуском 30% глядачів від місткості арени , що в підсумку складе аудиторію 21 000.

Допуск уболівальників на інші міжнародні матчі в Україні також дозволений після індивідуального розгляду МОЗ. Подібна несправедливість обурила фанатів цілого ряду клубів в Україні, де вже продавалися квитки на матчі в ці вихідні. Так, на зустріч 6-го туру УПЛ у Львові «Рух» - «Динамо» було реалізовано більше 10 000 квитків, гроші за які тепер місцевому клубу доведеться повернути.

«Рух», офіційно повідомив, що до останнього робив все можливе, щоб поєдинок «жовто-чорних» проти гранда українського футболу пройшов з уболівальниками. «Ми готові були забезпечити дотримання всіх карантинних вимог відповідно до норм проведення матчів з уболівальниками, щоб наші шанувальники наживо могли подивитися гру з київським« Динамо »! Але як законослухняний клуб, змушені підкоритися з постановою Кабінету міністрів і відкликати своє запрошення для всіх бажаючих відвідати цей поєдинок », - йдеться в декларації дебютанта УПЛ.

Щось подібне були змушені зробити в останній момент і цілий ряд інших українських клубів. Навіть ультрас київського «Динамо» виступили із заявами проти політики нещирість керівництва ФК «Динамо» (Київ). У спілкуванні з керівництвом «Руху» з'ясувалося, що саме керівники «Динамо» створили все для того, щоб матч основи пройшов без глядачів ", - сказано в зверненні ультрас WBC.

Схоже, що гряде великий скандал, пише KomandaOnline.

ІА "Вголос": НОВИНИ