Саме на Майдані почала формуватися еліта нашої нації.

Про це в інтерв’ю «Вголосу» розповів український науковець, доктор наук, громадський діяч, публіцист, письменник та професор Київського національного університету ім.Т.Шевченка Петро Масляк.

«Ви тільки порівняйте, на скільки відрізняється український Майдан і «жовті жилети» у Франції, або протести у США, які супроводжуються погромами, руйнуванням та мародерством», - зазначив він.

І додав: «У нас і близько такого не було. Наш Майдан – це унікальне цивілізаційне явище у світовій історії, коли люди самоорганізувалися і вийшли боротися за свої права і країну».

І саме там, за словами професора, мала формуватися нова еліта. При цьому учасники  Майдану мали зі свого середовища висунути лідера і стати для нього опорою.

«Але, на жаль, до влади прийшли не такі, як Герої Небесної Сотні, а зовсім інші люди, ті, які думали про себе та власне збагачення. Натомість ті, хто гинув на Майдані, думали про Україну, її майбутнє та українську націю. От в чому головна різниця між ними», - резюмував Масляк.

Більше читайте тут: «Президент – етнічний єврей, голова ВРУ – етнічний росіянин, очільник МВС – етнічний вірменин. А де українці!?».

ІА "Вголос": НОВИНИ