Про це  заявив 20 липня інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Так, всім перевізникам Овруцького району Житомирської області заборонили їхати цього дня по маршруту на Київ.

«Вчора-позавчора ми хотіли уточнити, чи все буде нормально, нам усі почали масово відмовляти - всі автоперевізники, всі ті, хто має свої автопарки, всі власники мікроавтобусів. Називають різні причини, але неофіційно розповідають, що 27-го виходити на рейси в напрямку Києва їм заборонили спецслужби», - сказав протоієрей Олег Домінський, в.о. Народицького благочиння Овруцької єпархії.

При цьому в УПЦ МП заявляють, що організацією автобусів для участі в урочистостях УПЦ Київського патріархату 28 липня займаються самі місцеві адміністрації.

«На 28-е число дано вказівку адміністраціям - вони організовують автобуси, у примусовому порядку збираються кошти з підприємців, всіх чиновників в обов'язковому порядку будуть садити в автобуси і везти до Філарета. Все це для того, щоб потім показати по телебаченню, що "Київський патріархат" нібито підтримують більше українців», - стверджує протоієрей Олег.

«Інформацію про активне використання адміністративного ресурсу для забезпечення масовості заходів «Київського патріархату» в День Хрещення Русі підтверджують у всіх регіонах України», - заявили в УПЦ МП.

Нагадаємо, у столиці 24, 27 і 28 липня обмежать рух транспорту під час заходів із нагоди 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України.

ІА "Вголос": НОВИНИ