У понеділок, 17 грудня, Синод Української православної церкви Московського патріархату звільнив з посад митрополита Вінницького та Барського Симеона та митрополита Переяслав-Хмельницього і Вишневського Олександра.

Відповідне рішення ухвалили на позачерговому засіданні Синоду УПЦ МП, яке відбулося сьогодні, передає прес-служба УПЦ МП.

«Священний Синод звільнив з керування єпархією та заборонив у служінні митрополиту Вінницькому і Барському Симеону, а також заборонив у служінні й зняв з посади єпископа Київської митрополії, митрополита Переяслав-Хмельницього і Вишневського Олександра», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ієрархів звільнили через участь в Об'єднавчому соборі православних церков, який відбувся 15 грудня.

Синод констатував, що участь митрополита Вінницького і Барського Симеона та митрополита Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра у так званому Об’єднавчому соборі, що відбувся 15 грудня 2018 року, є грубим порушенням архієрейської присяги, Постанови Собору єпископів Української Православної Церкви від 13 листопада 2018 року та рішення Священного Синоду Української Православної Церкви від 7 грудня 2018 року.

Як писав “Вголос”, нещодавно оголосили предстоятеля Єдиної української православної церкви.

Вселенський патріарх Варфоломій уже запросив Епіфанія спільно відслужити Літургію та отримати томос.

Поліція повідомила, що на об’єднання церков у Києві очікувала рекордна кількість людей.

Зі створенням Православної української церкви вірян привітав глава УГКЦ.

Привітання з даної нагоди висловило і посольства США в Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ