Удар по підводному човні «Ростов-на-Дону» це унікальна ситуація, яка увійде в історію.

Зараз в України немає штатних можливостей, які б дозволяли боротися з російськими підводними човнами. Про це інформує видання Defense Express.

Уразити підводні човни можна за допомогою комплексу засобів з протичовновими літаками, гелікоптерами, власними підводними човнами. Нічого з цього в України немає. У ВМС України відсутні засоби, які могли б шукати та знищувати у Чорному морі підводні човни рф.

Єдина можливість уразити підводний човен – коли він перебуває у надводному положенні. Саме це і вдалося сьогодні зробити українським льотчикам.

Удар по «Ростову-на-Дону» – перше в історії застосування крилатих ракет для ураження підводного човна. Ймовірно, удар відбувся ракетами Storm Shadow. Вони мають 450-кілограмову бойову частину. При ураженні човна чи корабля вибух відбувається в середині корпусу, адже ракета складається з двох окремих частин. Йдеться про уламково-фугасну частину та кумулятивний заряд.

Кораблі та човни отримують критичні пошкодження, адже вони просто вигорають з середини. Там все плавиться через високу температуру.

Як писав «Вголос», у розвідці зробили заяву щодо атаки по Севастополю та влучання у кораблі рф.

ІА "Вголос": НОВИНИ