Про це в ефірі «Громадського телебачення» розповів засновник інвестиційної компанії «AVentures Capital» Андрій Колодюк.

За його словами, перше питання для уряду – це призначити нового прем’єра, якому довіряли б інвестори, в тому числі IT-галузі. Друге питання – це захист малого бізнесу і стартапів в Україні від неправомірних дій правоохоронних органів.

І третє питання – показати всьому світу, що в України є можливість для створення глобальних компаній в IT-сфері рівня Facebook.

«Ми це повинні говорити світу і 45 мільйонам українців, що сьогодні є можливість долучитись до цієї сфери, навіть не маючи певних фахових речей. Треба навчатись і ми можем навчатись», – підсумував він.

Нагадаємо, талановитий 28-річний українець Іван Пасічник створив проект Ecois.me. Це система домашнього енергоменеджменту, яка підключається в електричному щитку до кабелю електроживлення і вимірює споживання електроенергії в будинку. Дані про енерговитрати докладно аналізуються, щоб відстежити надмірності й побачити можливості для економії. Американський журнал «Forbes» опублікував список найбільш успішних і талановитих молодих людей у ​​світі під назвою «30 Under 30», куди і ввійшов Пасічник. 

ІА "Вголос": НОВИНИ