Про це йдеться в заяві Міністра культури Євгена Нищука.

«За міжнародними нормами розголошувати цей список ми не можемо – так само, як, до прикладу, у США, люди дізнаються про такий свій статус безпосередньо під час спроби перетнути кордон», - йдеться в заяві.

«Втім, заяви та дії деяких «митців» ми не можемо залишати поза увагою. Так, своє справжнє відношення показав днями Йосиф Кобзон, виступивши з концертом на окупованому бойовиками Донбасі. Це – артист, що має українські відзнаки та, навіть, українське коріння – народився на нашій землі. Його вчорашній візит на українські території, окуповані проросійськими терористами, його відверта підтримка їх дій та заяви, з цим пов’язані – є абсолютно ганебним!», - наголосив Нищук.

Також, судячи з заяви Нищука, у цьому списку є актор Іван Охлобистін та сатирик Михайло Задорнов.

«Ці люди у яскравий спосіб продовжують ганьбити нашу державу, ту святу українську землю, нині вмиту кров’ю тисяч найкращих синів та дочок, що вийшли на її захист. І це стосується не лише Кобзона, згадаймо лише цинічні заяви  росіянина Івана Охлобистіна щодо повернення до України на танку, як у 43-му, чи відвертого бруду щодо українського народу з уст кремлівського «жартуна» Михайла Задорнова», - йдеться в повідомленні. 

 27 жовтня Кобзон у Донецькому національному академічному театрі опери та балету ім. Солов’яненка завпівав «гімн» ДНР.

Як повідомляв «Вголос», народний артист СРСР, знаний українофоб, депутат Держдуми Йосип Кобзон 27 жовтня планував відвідати частину Донбасу, яка перебуває під контролем терористів керованих Росією.

Нагадаємо, у вересні 2014 російського співака Йосифа Кобзона позбавили статусу Почесного статусу Дніпропетровська за підтримку терористів та окупації Росією Донбасу.

Раніше, у липні 2014 через підтримку дій Путіна в Україні російським співакам Олегу Газманову, Йосипу Кобзону і Аллі Перфіловій (Валерія), не вдалось виступити на «Новій хвилі» в Юрмалі, бо їм заборонили в’їзд у Латвію.

У червні російський актор Іван Охлобистін скасував свою інтерактивну виставу «Духовні бесіди», яка мала відбутись 31 жовтня у Києві, через заклики українців до бойкоту. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ