Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює посилення заходів безпеки на військових об’єктах, передусім складах боєприпасів. Про це він сказав в ефірі одного зі загальнонаціональних телеканалів, коментуючи перебіг подій на території військового складу Міноборони в Ічнянському районі Чернігівської області. На початку тижня там сталася пожежа з подальшою детонацією боєприпасів, що зумовило евакуацію понад 12 тис. людей, зазначає «Урядовий портал».

Як зазначив глава Уряду, причини пожежі визначать правоохоронні органи. Втім ключову версію — диверсію — виключати не можна, адже склади були і залишаються однією з цілей ворога. Та головне, що в таких ситуаціях всі служби навчилися працювати злагоджено.

«Система безпеки має бути на належному рівні, — зазначив Володимир Гройсман. — Цю роботу треба посилювати. Треба вдосконалювати систему протидії надзвичайним ситуаціям, забезпечувати служби, аби вони реагували на будь-яку небезпеку».

Керівник уряду наголосив, що багато речей у системі такого реагування робляться з нуля й є над чим працювати, але вже зараз є розуміння якості та цілі такої роботи. І вона — в порятунку життя людей, зазначив Володимир Гройсман.

ІА "Вголос": НОВИНИ