Про це повідомляє портал CNews з посиланням на віце-президента Медіакоммунікаціонного союзу (МКС) і генерального директора провайдера «Ер-Телеком» Андрія Семерикова, пише «snob.ru».


Роскомнадзор посилав на диспетчерські пункти великих операторів зв'язку вказівки блокувати трафік з різних зарубіжних магістральних каналів. Великі провайдери змогли заблокувати його через відповідну настройку в системах управління трафіком.

Однак експеримент все одно виявився невдалим: трафік продовжував йти за кордон, і його маршрути залишилися для уряду невідомими. На думку Семерикова, причиною невдачі є велика кількість невеликих, «сірих», провайдерів, роботу яких держава контролює слабо. У цих компаній немає систем DPI, що не дозволяє уряду управляти їх трафіком. Крім того, вони часто використовують супутникові канали, через що з'являються неконтрольовані владою стики між російським і закордонним інтернетом.

У вересні 2014 року повідомлялося, що в російському уряді обговорюється можливість відключення Рунета від глобальної мережі в надзвичайних ситуаціях. У березні 2015 року говорилося, що міністр зв'язку Микола Нікіфоров виступить в уряді з доповіддю про суверенітет російського сегменту інтернету, про його захист від зовнішніх атак і більш серйозне регулювання з боку держави.

ІА "Вголос": НОВИНИ