Документ передбачає накладення мораторію на зміну чинної системи оподаткування для сільгоспвиробників, повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

За словами парламентарія, попри те, що загалом українська економіка перебуває у кризовому стані, сільське господарство зберігає позитивну динаміку, забезпечуючи українців сільськогосподарською продукцією, робочими місцями та наповнюючи держбюджет. Саме агроекспорт нині займає одне з провідних місць у загальній структурі експорту.

«Основна умова економічної незалежності, продовольчого та сировинного забезпечення України – стабільний розвиток агропромислового комплексу. Щоб забезпечити поступ галузі та уможливити нормальний розвиток АПК, держава регулює відносини з агропромисловими товаровиробниками через системи бюджетного фінансування, кредитування, оподаткування, страхування із широким застосуванням комплексу пільг.

Зокрема, підпункт 4 пункту 291.4 статті 291 Податкового кодексу України нині встановлює, що сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського виробництва за попередній податковий (звітний) рік дорівнює або перевищує 75 відсотків, належать до четвертої групи платників єдиного податку серед суб'єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності. Ця норма суттєво спрощує ведення агропромислового бізнесу в Україні. Однак уряд хоче скасувати це важливе положення. На наше переконання, необхідно зберегти чинні правила оподаткування для аграрного бізнесу України як для одного з найбільш ефективних та перспективних у майбутньому», – наголосив Юрій Левченко.

ІА "Вголос": НОВИНИ