IT-індустрія виступає проти змін до Кодексу законів про працю, якими уряд хоче «прикрити» схему з працевлаштування фізичних осіб-підприємців.

Про це повідомляє «Українська правда».

«Зверніть увагу на назву законопроекту: »Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав працівників«. Це лицемірство. Ви чули коли-небудь масові заяви айтішників про порушення їхніх трудових прав?» — заявив в. о. директора асоціації «IT України» Дмитро Овчаренко

За його словами, справжня їхня мета  —це  запровадити ще один спосіб наживи на бізнесі.

Експерти розповідають, що така законодавча активність нагадує чергову спробу наповнити бюджет, проте цього разу — коштом IT-індустрії, які активно розвиваються. Окрім того, це відбувається напередодні виборів, які кожен раз змушують непокоїтися через бізнес.

У європейських країнах з розвиненою економікою, 40-45% населення працює в креативних та IT-індустріях. Для цього кластера держава створює законодавчі і податкові умови для розвитку.

Нагадаємо, що Україна потрапила в топ-10 країн Європи за кількістю IT-розробників.

Також додамо, що продавець будінструментів розроблятиме для військових програмне забезпечення за 2 млн грн для симуляцій тренувань.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ