Кабмін має намір виділити Міністерству соціальної політики 9 741 336 тис. грн із фонду боротьби проти коронавірусу на виплати ФОПам, які постраждали від карантинних обмежень.

Про це інформують на сайті Федерації професійних спілок України.

Наразі проект постанови скерували для погодження із профспілками. Ця постанова має підтвердити порядок надання коштів для одноразової матеріальної допомоги застрахованим підприємцям, яким довелося припинити свою діяльність  у зв'язку з карантинними обмеженннями.

Нагадаємо, що 4 грудня парламент ухвалив законопроект № 4431 про внесення змін до державного бюджету на 2020 рік, яким передбачалося виділення цих коштів. Міністерство соціальної політики повинне перераховувати їх на окремий рахунок Пенсійного фонду, відкритий в Ощадбанку. Пенсійний фонд до 23 грудня включно має надіслати відомству заявку на перерахування коштів для цієї виплати. А до 6 січня 2021 року Пенсійний фонд повинен подати у Мінсоцполітики інформацію про використання бюджетних грошей для допомоги ФОПам у грудні 2020 року.

Нагадаємо, що фізичні особи-підприємці, яким довелося припинити свою діяльність у зв'язку з карантинними обмеженннями мають отримати по 8 тис грн одноразової матеріальної допомоги.

Читайте більше новин за посиланням:

ІА "Вголос": НОВИНИ