Про це заявив голова ЛОПО «Батьківщина» Михайло Цимбалюк під час прес-конференції на тему: «Відставка уряду та остаточне закріплення олігархічного перевороту. Скільки проживе новий уряд?», інформує кореспондент «Вголосу».

Михайло Цимбалюк наголосив, що «Батьківщина» ініціюватиме створення в парламенті тимчасової комісії з розслідування діяльності попереднього Кабміну, бо саме уряд Яценюка має відповісти за економічну ситуацію в країні.

Голосування за відставку Кабміну Яценюка та призначення нового уряду відбулося з порушенням Регламенту Верховної Ради та норм української Конституції.  Адже за це не можна голосувати пакетом.

«Пакетне голосування – це ноу-хау новітньої української політики, коли гамузом голосують за все: звіт Яценюка і звільнення старого складу Кабміну, скасування постанови Ради про незадовільну роботу уряду та затвердження нового прем’єра. У такий спосіб було порушено основні принципи демократичного суспільства», – зазначив Михайло Цимбалюк.

Крім того, за словами політика, демонстративний вихід Арсенія Яценюка із сесійної зали та голосування за його відставку і призначення нового Кабміну пакетом є насмішкою над українським народом, який остаточно зубожів за період правління Яценюка.

Водночас, як зазначив Михайло Цимбалюк, і формування нового уряду відбувалося не публічно, а під час кулуарних домовленостей, переважно вночі.

Своєю чергою, перший заступник керівника обласної «Батьківщини», голова фракції у Львівській обласній раді Юрій Гудима наголосив, що і програму дій нового уряду затвердили абияку, а не стратегічний план порятунку держави.

«Те, що зачитав у Верховній Раді новий прем’єр, є просто інформаційно-декларативним текстом. Ми не почули ні стратегії розвитку держави, ні конкретних дій уряду. Ми, українці, не знаємо, що буде за рік, а тим паче через 5 років», – сказав Юрій Гудима.

Депутат Львівської обласної ради від ВО «Батьківщина» Ярослав Качмарик зазначив, що Кабмін Арсенія Яценюка був урядом радше експериментаторів, аніж реформаторів, а до роботи нового вже є зауваження. За словами депутата, теперішній Кабінет Міністрів не затвердив своєї програми, тож надалі виконуватиме «те, чого немає».

«Нинішній уряд точно не технократичний, але не хочеться, щоб він представляв інтереси олігархічних структур, які монополізували українську економіку. Попередній уряд експериментував над власним народом, і ці експерименти відобразились у нульовому ступені довіри та шляху нашого економічного розвитку в нікуди. Тепер Кабінет Міністрів повинен повернути у протилежний бік те в економіці, що зробив уряд Яценюка. Зробити це дуже непросто, але можливо», – сказав Ярослав Качмарик.

Як писав «Вголос», фракція «Батьківщини» готує подання до Конституційного суду України щодо ключових рішень у парламенті, зокрема про «неконституційність призначення уряду».

ІА "Вголос": НОВИНИ