У четвер, 25 лютого, Генштаб Вірменії почав вимагати відставки прем’єр-міністра країни Нікола Пашиняна, на що той заявив про рішення звільнити главу Генштабу Оніка Гаспаряна.

Про це інформує УНН.

Генштаб опублікував відповідну заяву про вимогу відставки Пашиняна після звільнення за пропозицією прем'єра першого заступника начальника відомства Тірана Хачатряна. Останній розкритикував слова Пашиняна про неефективність російських ракетних комплексів «Іскандер». В Генштабі таке рішення вважають особистою недалекоглядною амбіцією прем'єра. Під заявою з вимогою про відставку поставили підписи 40 високопоставлених військовослужбовців, зокрема і очільник Генштабу Гаспарян.

Слід зауважити, що заяву підтримав і опозиційний «Рух за порятунок Вітчизни» і закликав своїх прихильників вийти на акцію протесту в Єревані.

Пашинян назвав цю заяву спробою військового перевороту і звернувся до президента Вірменії Армена Саркісяну звільнити Гаспаряна. Проте Глава держави відповідного указу не підписав. Водночас Пашинян закликав своїх прихильників зібратися в центрі Єревана на площі Республіки.

Він сам вийшов на вулицю до людей і запевнив їх, що ситуація в країні залишається під контролем. Також він зазначив, що його заява про загрозу воєнного перевороту була “емоційною реакцією”, а звільнені воєначальники залишаються його “братами і солдатами батьківщини”.

Читайте більше новин на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ