Заява експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі про те, що Україна перебуває на порозі фінансової катастрофи, є сигналом для уряду про те, що йому вже час готуватися до відставки.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» заявив новообраний депутат Львівської обласної ради від «Європейської солідарності» Володимир Квурт.

«Стан економіки і стан реформ в Україні - це наслідок того, що в президента відсутня стратегія і бачення розвитку держави. Нашому Кабінету Міністрів бракує професійного досвіду, як, зрештою, і парламентській більшості у Верховній Раді.

Сьогоднішня заява експрезидента Грузії Міхеїла Саакашвілі (про те, що Україна перебуває на порозі фінансової катастрофи, - ред.), на мою думку, має на меті спонукати уряд бути більш поступливим у переговорах з Міжнародним валютним фондом. І, маю таку інформацію, що ніби попередньої згоди дійшли. Державний бюджет на наступний рік таки буде прийнятий. І наступна річ - це політичний сигнал, що сьогоднішній уряд вже повинен готуватися до відставки. Тому його функція зараз - не відкрити очі українцям на те, що насправді в державі бардак, а це певний сигнал політичним колам про те, що готується заміна уряду і, відповідно, будуть якісь наслідки», - зазначив Володимир Квурт.

«Хоча насправді, хто би не став новим прем'єр-міністром, це все одно буде уряд Зеленського. Бо президент досі прагне нав'язувати виконавчим органам влади своє бачення, свою політику, не усідомлюючи, що структура управління в Україні суттєво відрізняється від структури управління в РФ. А прагнення деяких політиків »підрівняти« це, щоб дати Зеленському такі ж повноваження, як у Путіна, явно виглядають дещо натягнутими», - додав депутат.

Повний запис ефіру дивіться тут:

Читайте також:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ