Дитину з синдромом Кавасакі лікували від ГРЗ і фарингіту

Хлопчик помер у лікарні від хвороби Кавасакі - захворювання кров'яних судин, рідкісний запальний синдром, якими страждають діти у віці до 5 років.

Напередодні у лікарні в Стрию лікарі поставили неправильний діагноз.

Мати Марка вже після його смерті поскаржилася на халатність медиків, але ті своєї провини не визнали.

Тепер справою займаються правоохоронці.

За словами мами дитини, проблеми зі здоров'ям у хлопчика виникли в лютому. У нього піднялася температура вище 38 градусів, і батьки звернулися в поліклініку Стрийської ЦРЛ до дільничного педіатра,  призначили лікування.

Але Марку ставало тільки гірше і температура піднімалася ще вище.

Далі стан хлопчика все погіршувався, медики запідозрили пневмонію.

Коли ж маленького Марка батьки доставили на консультацію до гематолога в «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» у Львові, хлопчика госпіталізували через критичний стан по проведених обстежень: УЗД внутрішніх органів, серця, суглобів, лімфатичних вузлів, ЕКГ серця, рентгена та різних аналізів.

Уже посмертно підтверджено клініко- патологоанатомічною експертизою діагноз Хвороба Кавасакі.

Як пише «Zaxid.net»,  директор Стрийської ЦРЛ Олексій Ігнатов заявив, що за його 20-річну лікарську практику хвороба Кавасакі - тільки другий такий випадок. У випадку з Марком Печаром, запевняє він, діагноз встановили вже у Львові, раніше його запідозрити «було неможливо, оскільки не було інших симптомів, крім високої температури».

Як писав «Вголос»,

ІА "Вголос": НОВИНИ