З поміж інших українців також привітали представниці впливових політичних партій Чехії правоцентристського спрямування.

Відповідну інформацію оприлюднило посольство України в Чеській республіці на своїй сторінці в Facebook

Українська амбасада оприлюднила привітальні слова трьох чеських високопосадовців. До привітань мера чеської столиці Зденєка Гржіба, який з такої нагоди одягнув українську вишиванку, доєднались представниці Парламенту.

Зокрема свої вітання надіслала сенаторка Мірослава Нємцова, впливова представниця однієї з двох провідних політичних сил Чехії - Громадянської Демократичної партії. З 2010-го по 2013-й вона очолювала нижню палату парламенту Чехії та розглядалась як одна з претендентів на посаду прем'єр-міністра. 

"Я бажаю громадянам України, щоб було відновлено суверенітет їхньої країни і вони могли вільно самостійно приймати всі рішення", - пише пані Мирослава. 

 

Мірослава Нємцова. Фото: facebook-сторінка Посольства України в Чехії

Українців також привітала депутатка Палати Представників чеського парламенту, Маркета Пекарова Адамова. Вона представляє проєвропейську партію ТОП 9, відому своїми антикомуністичними поглядами. 

 

 



"Висловити підтримку українцям в їхній боротьбі за свободу та демократію – це найменше, що ми можемо (не лише) сьогодні зробити. Я бажаю Україні, щоб наступний свій «день народження» вона святкувала у повному складі й в мирі!", - пише політикиня.

Маркета Пекарова-Адамова Фото: сторінка посольства України в Facebook.



Особливо користувачам соцмереж сподобався образ мера Праги у вишиванці. Зденєк Гржіб у своєму привітання окремо відзначив український традиційний стрій.

 "Коли ще одягати таку красиву українську вишиванку, як не сьогодні! Я бажаю цій країні та всім людям, які мають Україну в серці, всього найкращого!" - написав міський голова Праги.

Нагадаємо, з нагоди Дня Незалежності у Сокалі на Львівщині найбільший зведений хор в Україні виконав пісню «Червона калина». Цей факт буде внесено у Книгу рекордів України.

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ