Європейський футбольний союз розслідуватиме низку інцидентів на матчі півфіналу чемпіонату Європи між збірними Англії та Данії.

Зокрема увагу чиновників привернув епізод, коли перед пенальті англійські вболівальники направили лазер в обличчя воротарю збірної Касперу Шмейхелю.

Також розслідуватимуть запускання все тими ж англійськими фанами феєрверків під час виконання національних гімнів.

Британські ЗМІ повідомляють, що у деяких містах Англії після матчу зі збірною Данії у рамках чемпіонату Європи трапився транспортний колапс. На дорогах зменшилася кількість машин, а приміські поїзди стали приходити з затримками, повідомляє Daily Mail.

На наступний день після святкування перемоги частина уболівальників через похмілля не змогли вийти на роботу. Брак персоналу призвів до того, що деякі поїзди були скасовані, а частина ліній метро не обслуговувалася. В результаті трафік на дорогах Лондона знизився на 20 відсотків, в Брістолі - на 15 відсотків, а в Ньюкаслі і Манчестері - на 14 відсотків.

У мережі з'явилися фото вулиць на ранок після матчу. Місцеві жителі обговорили подію в соціальних мережах. Один з них зазначив, що футбольний матч в порівнянні з іншими обмежувальними заходами через пандемію коронавірусу виявився більш ефективним засобом, який змусив людей залишитися вдома. На багатьох вулицях можна було зустріти тільки комунальників, що наводять лад у місті. Святкуючи перемогу, вболівальники вночі залишили сміття і пошкодили деякі комунікації, включаючи зрошувальну систему.

Нагадаємо, що збірна Англії перемогла збірну Данії у півфіналі «Євро-2020» з рахунком 2:1. У фіналі англійцям протистоятиме збірна Італії.

ІА "Вголос": НОВИНИ