Про це інформує прес-служба Уряду.

«Ми вийшли на фінальну версію цього документа. Далі - рішення Кабміну і напрацювання необхідної законодавчої бази. Документ базується на європейських директивах, які Україна зобов'язалася імплементувати у рамках Угоди про асоціацію, та враховує практичні напрацювання країн ЄС щодо вирішення проблем з відходами усіх видів: побутовими, будівельними, електронними, с/г та іншими», - наголосив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Посадовець зазначив, що документ передбачає впровадження економіки замкнутого циклу, мінімалізацію утворення відходів, а також можливість повторно їх використовувати як вторинну сировину.

«Поводження з відходами - майже тіньовий сектор економіки. Це неприйнятно. Стратегія передбачає запровадження нових правил. Сміттєпереробні заводи та сортувальні лінії в Україні з'являться лише за прозорості ринку, коли можна прийти вкласти кошти в будівництво сміттєпереробного заводу чи сортувальної лінії і законно працювати, щоб повернути свою інвестицію», - підкреслив Семерак.

Разом з тим, міністр зазначив, що темпи реалізації реформи прямо залежатимуть від активності органів місцевого самоврядування та територіальних громад.

ІА "Вголос": НОВИНИ