У середу, 7 липня, правоохоронці затримали в аеропорту міста Софія, що у Болгарії, відомого львівського злочинця.

Ним виявився «Андрій Львівський», який також має прізвисько «Недєля». Про це інформує пресслужба Національної поліції України.

У Нацполіції розповіли, що одного з лідерів злочинного світу вдалось затримати завдяки спільній роботі українських та болгарських правоохоронців.

Злочинець намагався потрапити в Болгарію за підробленими документами. Його затримали під час проходження митного контролю. Найближчим часом «Андрія Львівського» екстрадують до України.

Чоловіку повідомили про підозру ще на початку 2020 року. Він був оголошений у міжнародний розшук. «Злодію в законі» інкримінують умисне вбивство.

Слідство встановило, що ще у 2009 році «Нєдєля» спільно з іншими особами вбив власного друга та бізнес-партнера. Вбивство сталося через конфлікт між чоловіками, партнер хотів поскаржитися на друга лідерам кримінального світу.

У 2012 році «Андрій Львівський» отримав статус «злодій в законі» та почав контролювати злочинні групи. Він потрапив у санкційний список РНБО. За вчинене чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в аеропорту Львова прикордонники затримали кримінального авторитета зі Закарпаття Артура Пашкуляка, якого підозрюють у вбивстві. Затримання пов‘язане із можливим вбивством Владислава Русина, який безслідно зник у вересні 2020 року на Свалявщині

ІА "Вголос": НОВИНИ