Міжнародний аеропорт «Львів» опублікував інформацію щодо ряду рейсів, які були скасовані, перенесені або ж затримуються.

Про це повідомляє прес-служба аеропорту у Facebook.

«Рейс FR 1642 Лондон-Львів авіакомпанії Ryanair на даний час знаходиться у м. Жешув. Рейс №7132 Шарм-ель-Шейх-Львів піде на запасний аеродром у Київ. Рейси авіакомпанії »Ernest« затримуються на невизначений час, оскільки виконуються повітряним судном, що знаходиться в аеропорту »Львів«, – поінформували в аеропорту.

Крім того, вказано, що рейс LH 2551 авіакомпанії Lufthansa скасовано, рейс PC421 авіакомпанії Pegasus перенесено на завтра, а решта рейсів затримуються на невизначений час, про що в компанії обіцяли повідомити додатково.

Вказано, що наразі відповідні підрозділи аеропорту виконують оперативні роботи з очистки злітно-посадкової смуги.

Причиною затримки рейсів став інцидент на злітно-посадковій смузі.

«06 січня 2019 о 10:23 повітряне судно (ПС) Boeing 737-800 з бортовими номером TC-JVI авіакомпанії Turkish Airlines, яке здійснювало рейс за маршрутом Львів-Стамбул, при здійсненні розвороту на ЗПС в районі 8 РД частково викотилось за межі ЗПС із наступною зупинкою ПС. Коефіцієнт зчеплення на момент здійснення вирулювання на ЗПС становив 0,26, вітер 330 градусів (по смузі) 7 м/с, що є достанім для здійснення вильоту», – розповідають у прес-службі аеропорту.

Внаслідок інциденту було оголошено аварійну тривогу та підрозділи АРК прибули на місце події. Жодний з 59 пасажирів та 6 членів екіпажу, які перебували на борту ПС, в результаті інциденту не постраждав. ПС не зазнало значних пошкоджень. Було здійсненно заходи щодо висадки пасажирів з ПС та доставки пасажирів в термінал «А».

Згодом, у Міжнародному аеропорті »Львів" заявили, що рейси будуть виконуватись у міру готовності повітряних суден до відправлення.

ІА "Вголос": НОВИНИ