Влада Алжиру заборонила громадянам Сирії перетинати південний кордон країни, аби захиститися від бойовиків.

Про це заявив відповідальний за міграційну політику міністерства внутрішніх справ Алжиру Хасен Касімі, повідомляє Reuters.

"Упродовж кількох минулих років ми з гуманітарних переконань прийняли 50 тисяч сирійців, однак ми не можемо приймати членів збройних угрупувань, коли йдеться про нашу безпеку”, - сказав Касімі.

На його переконання, сирійці, які намагаються потрапити до Алжиру з півдня через територію Нігера й Малі, є ісламськими бойовиками.

“Касімі сказав, що упродовж останніх тижнів близько 100 сирійців досягли південного кордону Алжиру із допомогою місцевих озброєних провідників, але усі були перехоплені та видворені незабаром після проникнення на територію Алжиру. Він додав, що ці сирійці пройшли транзитом через Туреччину, Йорданію, Єгипет, Судан і Нігер чи Малі, використовуючи підробні суданські паспорти”, – пише видання.

Касімі наголосив, що безпечному переходу сирійських ісламістів до Алжиру сприяє злочинна мережа.

“Це точно – кримінальна мережа і ми повинні бути дуже пильними, аби не допустити її членів до Алжиру”, – зазначив чиновник.

Зазначається, що Алжир зберіг дипломатичні відносини із Сирією під час громадянської війни, сирійцям досі не потрібна віза для в’їзду до Алжира.

“Південь та південний схід Алжиру це переважно пустельні регіони, однак у них було підвищено кількість сил безпеки після того, як сусідні Нігер та Малі потрапили під владу різноманітних угрупувань бойовиків”, – йдеться у матеріалі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ