Як нагадав заступник директора організації у справах Європи й Середньої Азії Денис Кривошеєв, сепаратистські збройні угруповання мають давню історію використання тортур чи інакшого злого поводження з військовими, які воюють на боці Києва, і останнє наразі з таких повідомлень надійшло 9 лютого з-під Дебальцева, повідомляє "Радіо Свобода".

Такі дії становлять воєнні злочини, застеріг він і закликав усі сторони конфлікту ставитися до своїх затриманих гуманно, відповідно до Женевських конвенцій.

Раніше у вівторок українські силовики підтвердили, що в полон до сепаратистів потрапила група українських військовців, які супроводжували вантаж для оборонців міста, але потрапили в засідку і були взяті в полон, коли витратили весь боєзапас і втратили бронетранспортер. Йдеться про військовослужбовців 101-ї окремої бригади Збройних сил України та 8-го окремого полку спеціального призначення. Кількості полонених українська сторона не називає, але заперечує твердження сепаратистів і російських засобів інформації про велике число полонених, до 120 людей. Силовики також заперечують твердження сепаратистів, що військові не були захоплені в полон, а здалися добровільно.

ІА "Вголос": НОВИНИ