Вже п'ять років у містечку Блекхолл Кольєр у помітних місцях знаходять великі суми - по 2000 фунтів стерлінгів (62 тисячі грн), які залишили з певною метою.

У понеділок на тротуарі знову знайшли пакунок із 20-фунтовими купюрами, пише ВВС.

Ані у місцевих жителів, які віддають знахідки в поліцію, ані у детективів немає пояснення цієї загадки.

Пакунки з великою за англійськими мірками сумою - зазвичай це сто банкнот по 20 фунтів (понад 62 тисячі грн) – почали з'являтися у 2014 році. Їх залишають на вулицях, на землі чи біля парканів.

Поліція графства Дарем опитала безліч людей і працівників майже всі офісів у селі, зокрема банку й пошти, але не знайшла зачіпок.

Перевірка купюр на відбитки пальців теж не дала результату.

Проте поліцейські хвалять мешканців села за чесність. По гроші ще ніхто не звертався, тому поліція повертає їх тим, хто їх знайшов.

Констебль Джон Форстер розповів, що знайдений у понеділок пакунок – вже четвертий у цьому році.

"Можливо, це робить якийсь добрий самаритянин. У будь-якому разі, ми дякуємо мешканцям, які демонструють дивовижну згуртованість і щоразу віддають гроші в поліцію, – сказав він. – Походження цих пакунків залишається таємницею, тому ми закликаємо громадян повідомляти нам будь-яку інформацію, яка допоможе докопатися до суті".

З усією впевненістю стверджувати, що всі знахідки передали правоохоронцям, неможливо.

Сума, яку невідомі регулярно залишають у селі, практично дорівнює середній щомісячній зарплаті в цьому графстві. Загалом у Британії, за даними на 2019 рік, середня зарплата є трохи вищою і складає 2416 фунтів.

ІА "Вголос": НОВИНИ