Заступник глави Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) Станіслав Щотка заявив, що, станом на 19 вересня, на одне місце судді у Верховному суді та у Вищому антикорупційному суді є вже по 7 кандидатів.

Про це Щотка повідомив в ефірі програми «Нині вже» на Громадському.

За його словами, станом на 14:00 в базі зареєстрований 531 пакет документів від кандидатів до Верховного суду і 259 пакетів – від кандидатів до Антикорупційного суду.

«З них 84 пакети кандидатів на посади суддів апеляційної палати Антикорупційного суду і 175 – на посади суддів Вищого антикорупційного суду», – додав Щотка.

Водночас він зазначив, що ці цифри постійно змінюються попри те, що прийом документів вже завершено. Річ у тім, що документи кандидати надсилають поштою, тому вони досі надходять до ВККС. Щотка зазначив, що станом на 19:00 кандидатів вже стало більше.

«Скажу так, давайте погодимся з тим, що сьогодні є вже 7 кандидатів на одне місце в кожен із судів. Цифри серйозні, конкурс точно є, є конкуренція», – наголосив він.

Щотка також розповів, що ВККС буде перевіряти отримані документи на предмет того, наскільки кандидати відповідають вимогам, встановленим законом щодо їх віку, стажу тощо.

ІА "Вголос": НОВИНИ