Міжнародна команда дослідників знайшла докази того, що останки динозавра, виявлені в Аргентині в 2012 році, належать, схоже, найбільшій на Землі тварині.

Результати дослідження публікує Cretaceous Research.

Досі вважалося, що найбільшою істотою є синій кит. Найбільші представники цього виду виростають до 33,6 м в довжину. Найбільшими наземними істотами були динозаври, і найбільший із них – титанозавр. Це рід травоїдних динозаврів, що жили на території нинішніх Азії, Африки, Європи та Південної Америки. Один з них – аргентинозавр – залишив достатньо доказів того, щоб його можна було класифікувати як найважчого зі всіх титанозаврів. При довжині в 36,5 м його вага становить 100 тонн. Він значно перевершив би сучасних земних тварин.

Вчені, які вивчають останки, виявлені в 2012 року, почали думати, що вони знайшли ще більшого титанозавра. Зараз відомо, що цей динозавр з'явився 98 млн років тому (до початку крейдяного періоду). Серед знайдених скам'янілостей – 24 хребці, які були частиною гігантського хвоста, таза і грудного пояса. Величезний розмір кожного хребця передбачає, що динозавр був дуже великим навіть серед титанозаврів. І точно більший від усіх земних істот.

Читайте більше новин України та світу на Вголосі:

ІА "Вголос": НОВИНИ