Відсоток людей, які мають антиукраїнські чи проросійські погляди, кожного дня у нашій країні збільшується.

Про це «Вголосу» розповів військовий експерт Михайло Жирохов.

«І те, що недавно висунули звинувачення ексначальнику Генштабу Януковича, двом міністрам оборони, – все це свідчить про те, що ці люди працювали проти України. (Колишньому начальнику Генерального штабу Збройних сил України Володимиру Замані повідомили підозру у державній зраді. За даними слідства, він у співучасті з колишнім президентом Віктором Януковичем і двома ексміністрами оборони – Павлом Лебедєвим і Дмитром Саламатіним у 2012-14 роках здійснював цілеспрямоване зниження обороноздатності України під виглядом реформування ЗС, – ред.) І де-факто всі топ-чиновники того часу «замазані» антиукраїнською діяльністю», - заявив він.

І додав: «На жаль, така система зараз є і в армії, адже прийшла велика кількість офіцерів, які вже були на пенсії, але зараз вони вирішили ще підзаробити, оскільки зарплати у війську збільшили. Підписують контракт на рік і потім їм збільшують пенсію».

А всі ці люди, за словами Жирохова, – полковники, майори, генерали – у 2013 році не сприйняли Революцію Гідності і просто пішли на пенсію, в запас, маючи таку можливість. А зараз, коли побачили, які зарплати в армії, повернулися – при цьому не воюють, а просто пересиджують цей рік.

«Ці люди антиукраїнського, проросійського спрямування. Вони демонструють його, коли спілкуються з цивільними особами чи підлеглими неофіційно. Вони можуть собі дозволити сказати: «Майдан – це погано» або й те, що «Якби Янукович не втік, ми би вам показали…». До того ж такі люди займають досить вагомі посади: формують ідеологічну основу нашої армії. І, на жаль, це третина офіцерів точно», - резюмував експерт.

Більше читайте тут: «Чи поменшало «рускаво міра» за час правління Зеленського?».

ІА "Вголос": НОВИНИ