На Донбасі успішно завершилось випробування зразка системи блокування телерадіомовлення в районі проведення антитерористичної операції (АТО).

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, – передає прес-служба РНБО.

«Секретар РНБО України О. Турчинов у зоні проведення АТО випробував систему блокування антиукраїнського телерадіомовлення... випробування пройшли успішно... Російські та сепаратистські канали були надійно заблоковані, а українські без будь-яких перешкод упевнено приймалися телерадіоприймачами», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що комплексна система інформаційної протидії повинна бути розгорнута уздовж лінії розмежування в районі АТО для блокування антиукраїнського телерадіомовлення.

«Ця система дозволяє вибірково блокувати аналогові, цифрові та супутникові телерадіоканали, які поширюють сепаратистську і проросійську пропаганду, і одночасно не заважати роботі українського телерадіоефіру», – пояснив Олександр Турчинов.

Після завершення випробувань системи необхідно до чотирьох місяців для її розгортання уздовж всієї лінії розмежування на Донбасі.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ