Банк Австралії випустив 46 мільйонів купюр з помилкою, яку понад півроку ніхто не помічав.

Про це повідомляє «Прямий» із посиланням на австралійське видання News.com.au.

Друкарську помилку виявив один із слухачів австралійської радіостанції Triple M. Повідомляється, що з помилкою написано слово «відповідальність» ( «responsibilty» замість «responsibility») в мікротексті на зворотному боці купюри. Мікротекст наводить фрагмент промови Едіт Коуен - першої жінки, що стала членом парламенту в Австралії в 1921 році.

Резервний банк Австралії підтвердив News.com.au наявність помилки на купюрах і заявив, що її виправлять при друку наступного тиражу банкнот в найближчі кілька місяців. У банку зазначили, що надрукували близько 400 мільйонів купюр з друкарською помилкою, з яких близько 46 мільйонів вже випущені в обіг.

У розмові з CNN представник Резервного банку Австралії заявив, що відомство дізналося про помилку в грудні 2018 року.

"Ці банкноти є законним платіжним засобом, їх можна продовжувати використовувати. Помилка ніяк не впливає на їх дійсність і функціональність", - заявили в банку.

На презентації нового дизайну банкноти в 50 австралійських доларів у жовтні 2018 року Резервний банк Австралії називав цю купюру найпопулярнішою в країні: на неї припадає 46% всіх банкнот, що перебувають в обігу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ